Over oud steigerhout

stapel oud steigerhoutAlle meubelen worden gemaakt van gebruikte steigerplanken. Gebruikte planken komen rechtstreeks van de bouw. Voordat de planken verwerkt worden tot meubels worden zijn eerst geschuurd in onze schuurmachine. Voor binnengebruik is het verstandig om de meubelen na levering goed schoon te maken met een borstel en een sopje van groene zeep. Zo krijgt u het overige stof er goed uit.

De meeste meubelen kunnen onbehandeld buiten blijven staan. Wilt u de meubelen toch behandelen, dan kan dat met een beits of white/grey wash. Dit geeft de meubelen een een extra beschermlaag. Om een optimale bescherming te houden raden wij u aan deze behandeling jaarlijks te herhalen.

NIET schoonmaken met een hogedruk spuit.

Wel moet u bij de meubelen rekening houden met het eventueel krimpen van de planken van de meubelen.Dit kan gaan gebeuren door warmte van kachel, vloerverwarming of weers invloeden.Hierdoor kunnen er scheuren en of kieren ontstaan.Hier kunnen wij geen garantie op geven.

TIP: Om de meubelen in een grey, black of white wash te zetten, ga je als volgt te werk:

Grondverf in grijs, zwart of wit en dit verdunnen met heel veel terpentine. Eerst wat uit proberen op een stukje oud hout, dit laten drogen. D.m.v het verdunnen van de verf, kun je de juiste kleur bepalen.

Advertenties